Uitgaan in eigen land

behandeling alcoholverslaving

Er is niet veel leuker dan een lekker avondje uit. Het is heerlijk om de avond weg te dansen met vrienden of familie. In een club of bij een festival of op de straat, iedereen kan wel eens een feestje gebruiken. Er zijn vele plekken om een feestje te bouwen, ook in eigen land. In deze blog staan een paar leuke plekken beschreven, waar de nacht door kan worden gedanst. Een blog goed voor zowel de meer ervaren clubheads en de beginners: er zullen plekken in staan waar jullie nog nooit van gehoord hebben.

Festivals

Eén van de grootste festivals in België is Tomorrowland. Twee weekenden in juli lang zijn er allerlei artiesten te horen in Boom. Er zijn 15 podia om te bezoeken waar continue verschillende artiesten optreden. Er zal voor iedereen zeker wat bij zijn, het maakt niet uit wat de muzieksmaak is.

Ben je fan van pop en rock? Dan is Rock Werchter het festival voor jou! Vier dagen lang kan er gedanst worden in Werchter op verschillende pop- en rockmuziek. Ook het festival Graspop kan liefhebbers van rock (en metal) verder helpen.

Clubs

Overal in het land zijn leuke clubs te vinden. In het bijzonder zijn Antwerpen en Brussel dé steden als je naar een leuke club wil gaan. Bekend zijn Fuse en Spirito in Brussel en Petrol Club in Antwerpen. Fuse is al jaren hard aan het werk aan het creëren van een Wall of Fame met veel bekende artiesten. De club staat bekend om een volle dansvloer, ook nog diep in de nacht.

Spirito wordt ook wel ‘the church of happiness’ genoemd. De naam stamt van het gebouw af: de club huist zich in een oude kerk. In Spirito is voor iedereen wat te doen, omdat het niet alleen een club is. Het is ook een bar, lounge en restaurant. Erg makkelijk dus om er lekker lang door te brengen.

De Petrol Club in Antwerpen staat bekend om de volle agenda, gevuld met headliners. De artiesten komen van allerlei verschillende achtergronden, dus voor iedereens muzieksmaak zal er wat te vinden zijn.

Straatfeestjes

Natuurlijk zijn de straatfeesten niet te vergeten als het gaat over uitgaan in België. Wanneer je overdag een feestje wilt bouwen, is er geen betere plek dan The Belgian Pride en carnaval. Carnaval wordt nog op veel plaatsen gevierd en vind plaats aan het begin van de week. Er kunnen tot wel 70 groepen over straat lopen tijdens carnaval! Dat moet iedereen toch wel een keertje gezien moeten hebben.

Let op: drink met mate. Drink niet onder de 18 jaar. Rijd niet als jij gedronken hebt en rijd niet mee bij iemand die gedronken heeft. Bij misbruik van alcohol, zoek hulp. Ga in behandeling alcoholverslaving om beter te worden.