Tips voor het goed installeren van knikarmschermen

3d illustration

Knikarmschermen zijn prachtige zonweringen die schoonheid en functionaliteit aan uw huis kunnen toevoegen. Om een knikarmscherm te installeren moet je eerst een paar dingen weten volgens Rainbow Collection. Omdat knikarmschermen kunnen op verschillende plaatsen in uw huis worden geïnstalleerd.

Al deze montage locaties hebben specifieke montage- en structurele vereisten. Het is het beste om de 5 waardevolle punten te kennen om je te helpen bepalen of de door jou gekozen plek het beste deel van het huis is om je nieuwe knikarmscherm te monteren:

Achterhaal de hoogte van je knikarmscherm. Een knikarmscherm moet doorgaans zo’n 2,5 meter van de grond staan. Dit is afhankelijk van de hoogte en hoe ver je luifels zouden kunnen uitsteken of uitschuiven. 

Ken de lengte van je knikarmscherm wanneer uitgevouwen is. Het is belangrijk om te overwegen hoe ver je luifel moet uitsteken of kunnen uitsteken om ervoor te zorgen dat het frame systeem nog steeds optimale sterkte heeft om het luifeldoek te ondersteunen en bestand te zijn tegen windschering en plotselinge weersveranderingen. 

Let op de vereisten van de knikarmscherm cassette. Een cassette is een harde beschermlaag die het ingeschoven luifeldoek beschermt tegen water, insecten, vogels en schimmel (in opgerolde positie). Dit is vooral cruciaal om de motor van de knikarmscherm te beschermen tegen waterlekkage en schade. Zorg ervoor dat er wat vrije ruimte is voor je knikarmscherm.

Plan en bereid knikarmscherm of gebied schattingen voor. Je moet weten waar de knikarmscherm uitsteekt of hoeveel ruimte de nieuwe knikarmscherm nodig heeft. Door dit te doen, kun je anticiperen of er obstakels in de weg staan waardoor de knikarmscherm niet goed kan uitschuiven. Deze kennis stelt je ook in staat je plan te herzien om deze uitdagingen te overwinnen.

Overweeg alternatieven voor een knikarmscherm. Vind je de hoogte of locatie een uitdaging? Vraag een zonwering expert zoals Rainbow Collection om advies over het monteren van knikarmschermen. Of overweeg een andere soort zonwering. Er zijn namelijk ook vrijstaande zonweringen beschikbaar. 

Bron: https://www.rainbow-collection.nl/