Hondenschoenen zijn handig

De meeste mensen denken dat hondenschoenen of hondensokken alleen zijn bedoeld voor de show, maar nee dat zijn ze niet. Ze worden niet alleen gebruikt om hun hond er leuk of schattig uit te laten zien. Ze zijn ook erg handig namelijk. Honden raken al snel gewond bij het ruig spelen. De kussentjes van de hondenpoten raken ook snel beschadigd bij extreme weersomstandigheden. Zoals bij sneeuw of hagelstenen kunnen er al snel scheurtjes ontstaan. Daarom zijn hondenschoenen niet alleen schattig maar ook zeer bruikbaar.

Ondersteuning

De weersomstandigheden zijn een groot dingetje bij hondenpoten. Extreme weersomstandigheden kunnen veel veroorzaken bij hondenpoten. De poten kunnen verwond raken door bijvoorbeeld sneeuw en hagelstenen. Ook het gestrooide zout kan veel pijn veroorzaken bij hondenpoten en het helingsproces vertragen. Daarvoor bieden hondenschoenen mogelijkheden. Ze bieden zoal bescherming tegen sneeuw en hagel. Verder geeft het ook bescherming bij asfalt en zand. Zo heeft de hond extra ondersteuning bij het lopen. Ook kunnen ze handig zijn bij een gladde vloer thuis.

Comfort is alles

Er zijn verschillende merken, maten en pasvormen bij hondenschoenen. Een hondenschoen moet niet alleen bescherming bieden. De schoenen moeten ook goed kunnen zitten en passen. Je wilt natuurlijk niet hebben dat hij vervelend zit bij de hond. Want meestal als iets vervelend zit bij een hond moet het eraf. Ze kunnen het misschien kapot bijten of eraf proberen te halen en dan is er geen bescherming meer. Het is belangrijk om de maat van de hondenpoot te meten. De meeste schoenen gaan dicht met een klittenbandsluiting en kunnen dus gemakkelijk aan worden gedaan. Je gaat ook kijken naar de grootte van je hond en hoeveel die weegt. Op basis daarvan kan je je hondenschoen bepalen. Het gaat dan om de honden onder de 10 kilogram, honden die tussen 10 en 25 kilogram zitten en de honden die meer wegen dan 25 kilogram (de grote honden). Er zijn maten van XS tot XL. De pootlengtes gaan van 4,5 centimeter tot 7 centimeter. De indicaties van de honden zijn: Westland Highland Terrier, Border Collie, Australische Herder en nog bijvoorbeeld een Labrador of Golden Retriever.

Welke schoen neem ik?

Het is handig om te weten welke schoen bij jouw hond past. Je hebt hondenschoenen die zowel binnen als buiten worden gebruikt en je hebt schoenen die meer voor ondersteuning worden gekozen bij verwondingen of blessures. De hondenschoenen voor binnen hebben een goede antislip en zijn comfortabel voor zowel binnen als buiten. De schoenen voor verwondingen en blessures bieden meer comfort dan de andere schoenen. Ze noemen de schoen voor de blessures ook wel een hondenlaars. De hondenlaars is stevig van rubber en heeft een sterke zool. Om de juiste schoen te vinden moet je dus goed gaan rekenen qua gewicht, lengte en je kan nog kijken naar stijl.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *