Verschillende aftakkingen van de motorsport

Binnen de motorcross zijn er verschillende varianten te vinden. In dit artikel worden de meest voorkomende varianten besproken.

Freestyle

De freestyle motorcross is een aftakking waarbij de motorrijder punten krijgt toegekend aan de stunts die hij doet. Deze stunts voert hij uit op het parcours of op de ramp. Er is een jury aanwezig die de stunts beoordeeld op basis van moeilijkheid, originaliteit en de stijl. De stunts mogen twee keer gedaan worden, waar vervolgens een score tussen de 0 en de 100 aan toegekend wordt. De hoogste score wordt vergeleken met de score van de overige rijders.

Supermoto

In deze tak van sport rijden de deelnemers op verschillende soorten weg. Ze rijden niet alleen op zand of asfalt, maar juist op een combinatie van deze verschillende soorten ondergronden. Dit brengt een bepaalde moeilijkheidsgraad met zich mee, omdat de deelnemers goed moeten kunnen rijden op beide ondergronden.

ATV

Het grootste verschil ten opzichte van de normale motorcross, is dat er bij deze variant op een quad of op een ATV wordt gereden. Dit is een motor die vier wielen heeft, in plaats van twee. Bij deze races gaat het om snelheid en niet om de stunts. 

Supercross

Bij supercross worden er verschillende elementen uit verschillende takken van de motorsport gehaald. Vaak wordt deze race niet op een parcours gereden, maar in een stadion. In Europa is deze tak van sport minder bekend. Vooral in Amerika is deze variant erg populair.

Sidecarcross

Deze is ook afgeleid van de motorcross. Het grote verschil daarmee is dat er niet een maar twee deelnemers per motor meedoen. De tweede deelnemer neemt plaats in de zijspan. Bij deze sport gaat het weer om de snelheid. Degene die als eerste over de finish komt, heeft gewonnen.

Mini motorcross

Deze variant lijkt heel erg op de normale motorcross, maar wordt gereden op kleine motoren die eigenlijk gemaakt zijn voor kinderen. Het zijn dus miniatuurversies van de grote, normale motoren.Ben jij zelf nou een echte raceliefhebber en ben je op zoek naar het juiste materiaal? Neem dan een kijkje op de website van Dal Soggio Race.

Shirtjes bedrukken was nog nooit zo gemakkelijk als nu!

Een T shirt bedrukken kun je om verschillende redenen doen. Natuurlijk vormt een vrijgezellenfeest een bekende aanleiding hiervoor. Een grote groep mensen met hetzelfde shirt aan, dat is een traditie die door velen wordt gehandhaafd. Ook bedrijven of onderwijsinstellingen maken van gebruik van deze techniek. Dit om een bepaald saamhorigheidsgevoel te creëren. Iemand als verjaardagscadeau een uniek shirt cadeau doen is uiteraard ook erg leuk. Of je wenst voor jezelf een gepersonaliseerd shirt met de opdruk naar jouw keuze, dat kan vanzelfsprekend ook. Een t-shirt of een setje shirts laten bedrukken is in ieder geval nog nooit zo eenvoudig geweest als nu. 

#E190

Wat komt er nog bij kijken?

Waar je in vroegere tijden nog naar een speciaalzaak moest als je shirts wilde laten bedrukken (en dat je de kwaliteit daarvan nog maar moest afwachten), daar kan dat nu allemaal gewoon online. Als je er tenminste in geslaagd bent een gerenommeerde bedrukkingsservice te vinden, dan heb je binnen de kortste keren een geavanceerde maar heel gemakkelijk te bedienen ontwerptool op je scherm. Je kunt daar je gewenste afbeelding plaatsen en natuurlijk met tekst erbij, als je daar prijs op stelt. Vervolgens bepaal je nog even op welke manier het moet worden afgewerkt. Daarna vul je de aantallen en de maten in en kun je op bestellen overgaan. Al in een paar werkdagen kan het zijn dat je bestelde shirts al bij jou thuis afgeleverd te worden. Sneller dan dit ging het nog nooit!

Men’s Premium-T

Tips voor het goed installeren van knikarmschermen

Knikarmschermen zijn prachtige zonweringen die schoonheid en functionaliteit aan uw huis kunnen toevoegen. Om een knikarmscherm te installeren moet je eerst een paar dingen weten volgens Rainbow Collection. Omdat knikarmschermen kunnen op verschillende plaatsen in uw huis worden geïnstalleerd.

Al deze montage locaties hebben specifieke montage- en structurele vereisten. Het is het beste om de 5 waardevolle punten te kennen om je te helpen bepalen of de door jou gekozen plek het beste deel van het huis is om je nieuwe knikarmscherm te monteren:

Achterhaal de hoogte van je knikarmscherm. Een knikarmscherm moet doorgaans zo’n 2,5 meter van de grond staan. Dit is afhankelijk van de hoogte en hoe ver je luifels zouden kunnen uitsteken of uitschuiven. 

Ken de lengte van je knikarmscherm wanneer uitgevouwen is. Het is belangrijk om te overwegen hoe ver je luifel moet uitsteken of kunnen uitsteken om ervoor te zorgen dat het frame systeem nog steeds optimale sterkte heeft om het luifeldoek te ondersteunen en bestand te zijn tegen windschering en plotselinge weersveranderingen. 

Let op de vereisten van de knikarmscherm cassette. Een cassette is een harde beschermlaag die het ingeschoven luifeldoek beschermt tegen water, insecten, vogels en schimmel (in opgerolde positie). Dit is vooral cruciaal om de motor van de knikarmscherm te beschermen tegen waterlekkage en schade. Zorg ervoor dat er wat vrije ruimte is voor je knikarmscherm.

Plan en bereid knikarmscherm of gebied schattingen voor. Je moet weten waar de knikarmscherm uitsteekt of hoeveel ruimte de nieuwe knikarmscherm nodig heeft. Door dit te doen, kun je anticiperen of er obstakels in de weg staan waardoor de knikarmscherm niet goed kan uitschuiven. Deze kennis stelt je ook in staat je plan te herzien om deze uitdagingen te overwinnen.

Overweeg alternatieven voor een knikarmscherm. Vind je de hoogte of locatie een uitdaging? Vraag een zonwering expert zoals Rainbow Collection om advies over het monteren van knikarmschermen. Of overweeg een andere soort zonwering. Er zijn namelijk ook vrijstaande zonweringen beschikbaar. 

Bron: https://www.rainbow-collection.nl/

Les couvertures séchantes

 Quels que soient votre discipline ou vos goûts, vous trouverez forcément une couverture ou une chemise séchante adaptée à votre cheval parmi la gamme de couvertures très complète proposée.

 Dans quels cas utiliser une couverture séchante ?

Les couvertures séchante sont destinées à absorber l’humidité du poil de votre équidé tout en permettant à l’air de circuler. Elles s’utilisent la plupart du temps après le travail ou lors de transport, afin d’éviter que le cheval mouillé subisse les courant d’air.

couvertures séchante

Ces couvertures sont faciles d’utilisation et adaptables. Il est notamment possible de les utiliser en dessous d’une couverture d’écurie ou d’une couverture imperméable.

Comment sélectionner la couvertures séchante adaptée?

Les caractéristiques techniques constituent un critère essentiel pour sélectionner la couverture adaptée. Qu’elle soient en nid d’abeille et/ou en fibre polaire, elles présentent l’avantage d’être efficaces, pratiques et esthétiques.

Cette gamme propose de nombreux modèles et designs dont les particularités varient en fonction de l’usage auquel la couverture est destinée. Il conviendra de sélectionner des modèles disposant de sangles ventrales pour le séchage au box et les transports tandis que des modèles sans sangles conviendront pour un séchage en main ou surveillé.

Recourir à une couverture séchante pour votre cheval, c’est l’assurance de lui offrir confort et protection au quotidien, que ce soit au box, à l’écurie ou pour son transport.

Champions League voorbeschouwing: woensdag 26 februari 2020

Waar gisteravond Napoli – FC Barcelona en Chelsea – Bayern München op het programma stonden, is het ook vandaag weer tijd voor twee interessante krakers in de achtste finale van de Champions League. In dit artikel beschouwen we voor op de wedstrijden van vanavond en vertellen we je via welke livestreams je de wedstrijden kunt zien.

21:00 uur: Lyon – Juventus

Om 21:00 staan Lyon en Juventus aan de aftrap in het Parc Olympique Lyonnais. Weet de club van sterspeler Cristiano Ronaldo een goede uitgangspositie te veroveren voor de return in eigen stadion, of kan het team van Rudi Garcia verrassen? Olympique Lyon moet het uiteraard nog steeds doen zonder Memphis, die nog herstellende is van een kruisbandblessure.

De wedstrijd tussen Lyon en Juventus is te volgen via de gratis hd voetbal livestream van Livevoetbal.be.

21:00 uur: Real Madrid – Manchester City

Om 21:00 wordt er ook afgetrapt in Madrid, waar De Koninklijke het opneemt tegen het Manchester City van Pep Guardiola. Wederom een fantastisch affiche in de achtste finale van de Champions League die live te volgen is via Livevoetbal.be. Real Madrid moet het onder andere stellen zonder Eden Hazard, die afgelopen weekend ernstig geblesseerd raakte tijdens de competitiewedstrijd met Levante, die bovendien met 1-0 verloren ging. Manchester City had een betere generale. The Citizens wonnen afgelopen zaterdag met 1-0 uit bij directe concurrent Leicester City. Desondanks staat de ploeg van Guardiola in de competitie nog steeds 18 punten achter op Liverpool. De Champions League is daarom de enige hoofdprijs die dit seizoen nog te winnen is voor Manchester City. Kan de club vanavond een goede eerste stap zetten?

Alle kleuren Panama Jack dames enkellaarsje

Het assortiment van Vanbommelschoenen.nl kent allerlei kleuren Panama Jack dames enkellaarsjes. Van de kwaliteit is er echter maar één soort en dat is de beste! De schoenmaker gebruikt de beste materialen voor deze stoere dames laarsjes in diverse kleuren en modellen. Voor een overzicht bezoek je de website. Ook het plaatsen van een bestelling van de enkellaarsjes doe je eenvoudig online. Ga je liever naar de fysieke winkel, ook daar (in Breda) ben je van harte welkom om de fraaie collectie te bekijken en te passen. 

Stoere Panama Jack dames enkellaarsje

Je ziet het meteen, Panama Jack dames enkellaarsjes zijn stoere en degelijke laarsjes. Naast een fraai uiterlijk zijn ze van de beste kwaliteit en dragen comfortabel. Ze gaan lang mee, want er worden de beste materialen gebruikt om dit schoeisel te maken. Van Bommel heeft ze in haar assortiment. Outdoor schoenen staan daar volop in de schappen en in de webshop. Ook aanbiedingen kom je er regelmatig tegen. Bekijk de sale en wellicht vind jij er tegen een zeer lage prijs (tot wel 50% korting) een paar stoere laarsjes. Tijd om snel een kijkje te nemen en jouw keuze te maken! 

Gemakkelijk kartonnen dozen bestellen in België

Bij de Dozenhal bestelt u gemakkelijk kartonnen dozen, nu ook vanuit België. De dozenhal heeft een grote voorraad verpakkingsmaterialen is allerlei soorten en maten. Op dit moment hebben wij meer dan 2500 verschillende maten op voorraad, zowel nieuwe als gebruikte. 

Kartonnen dozen bestellen

Via onze website bestelt u gemakkelijk de kartonnen dozen die u nodig heeft. Via onze dozenzoeker kunt u precies zien hoeveel wij van elk formaat op voorraad heeft. Doordat wij gebruik maken van een onafhankelijke bezorgservice zijn wij meestal in staat om een bestelling die u vandaag plaatst, morgen al te bezorgen. Daarnaast is het ook mogelijk om uw restpartijen aan ons door te verkopen. Wij nemen graag nog bruikbare verpakkingsmaterialen van u over, dit is beter voor het milieu. Heeft u ten minste zeven pallets verpakkingsmaterialen over, vul dan het contactformulier in op onze website, dan komen wij ze graag ophalen. Op die manier werken wij samen aan een duurzamere samenleving. 

Verantwoord dozen kopen

Veel mensen en bedrijven zijn tegenwoordig bezig met duurzaamheid. Wij ook. Daarom hebben wij ook gebruikte dozen in ons assortiment. Elke ton golfkarton die wij hergebruiken bespaart 266 kilo luchtverontreiniging, 3 kubieke meter stortcapaciteit, 2026 kilometer aan benzine voor een gemiddelde auto en 20.000 liter water! Kiest u voor hergebruikte dozen, dan kiest u voor groen. Daarnaast kunt u ook eens kijken naar het formaat van de verpakkingen die u aanschaft. Een goed gekozen formaat levert namelijk ook veel voordelen op. Veel verpakkingsmaterialen zijn namelijk wel 40% te groot. Dit zorgt ervoor dat er minder dozen tegelijkertijd kunnen worden vervoerd en de producten die erin zitten extra moeten worden beschermd met ander materiaal. Dit is minder goed voor het milieu. Onze grote voorraad aan verschillende maten draagt dus extra bij aan duurzaam ondernemen. Een ander groot voordeel aan het kopen van groene dozen is de prijs. De gebruikte dozen zijn namelijk ook nog eens goedkoper in de aanschaf. 

Dozen laten bedrukken

Bij de Dozenhal is het mogelijk om uw dozen te laten bedrukken. Zo kunt u bijvoorbeeld uw bedrijfslogo op uw verpakkingsmaterialen laten drukken of een productcode. De laatste optie geeft u hulp bij het vinden van de producten in uw magazijn. Het bedrukken van uw dozen kan in zowel zwart als in kleur. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op onze website. 

Snoepverkoop

Snoepverkoop, dat is de specialiteit van Snoepman. Hier vind je een groot en uitgebreid assortiment bestaande uit diverse soorten heerlijke snoepjes. Niet alleen zijn deze snoepjes kwalitatief hoogstaand en erg smakelijk, maar ze zijn tevens voor een betaalbare prijs aan te schaffen. Bovendien is het nu makkelijker dan ooit om snoepgoed te bestellen. Dit kan voortaan via het internet, dus gewoon vanuit je luie stoel. Je plaatst je bestelling in de winkelmand, waarna je via diverse betaalplatformen kunt afrekenen. Snoepverkoop makkelijk gemaakt: dat is wat Snoepman voor je doet. Daarnaast biedt Snoepman zijn klanten vele voordelen. En daar kun jij de vruchten van plukken.

Snoepverkoop: hoe meer je inkoopt, hoe meer voordeel

In ons aanbod vind je diverse soorten snoepgoed. Zo zijn er de snoepzakken en de snoepmixen, die beide bestaan uit diverse soorten snoepgoed. Hierbij kun je denken aan beertjes, haaitjes, frambozensnoepjes, kikkertjes, winegums, staafjes, tutters en nog veel meer. Loopt het water al in je mond? Ook verschillende soorten chocolades zijn te bestellen via onze site. Hierbij heb je de keuze uit de grootte en de hoeveelheid die je koopt. Het is mogelijk in bulk snoep te kopen. Hierbij geldt: hoe meer je inkoopt, hoe groter je korting zal worden.

Voordelige klantvoorwaarden bij Snoepman

Naast dat het kopen van snoep bij Snoepman je een hoop korting op kan leveren, zitten er nog meer voordelen verbonden aan het kopen van snoepgoed bij deze site. Wij leveren in bulk, dus het is mogelijk om vele kilo’s aan snoep in te kopen voor grote gelegenheden. Hierbij kun je kiezen uit een groot en divers assortiment aan snoepjes. De kwaliteit van ons aanbod is hoogstaand. Hetzelfde geldt voor de service die wij leveren aan onze klanten. Bovendien worden al onze leveringen snel geleverd, zodat jij niet al te lang hoeft te wachten op jouw bestelling.

Waarom je een lichtkoepel aanschaft

Mogelijk weet je wel dat een lichtkoepel een mooie toevoeging kan zijn aan je woning. Koop je een kwalitatieve lichtkoepel bij een aanbieder zoals Licht-koepels.be? Dan zijn de voordelen enorm. Wil je weten wat zoal de voordelen zijn? En waarom je een lichtkoepel koopt? Lees dan even verder!

Lagere energierekening

Uiteraard zorgt een lichtkoepel voor een lagere energierekening. Want door al het extra zonlicht dat je woning binnen zal komen. Hoef je natuurlijk minder gebruik te maken van de lampen in je huis. En dit is het eerste dat voor een lagere energierekening zal zorgen. Maar er is meer. Want de energierekening kan verder dalen met een lichtkoepel. Want denk eens aan de extra warmte die je creëert. Schijnt de zon op de koepel, dan zorgt dit voor een warme gloed. En dit kan handig zijn om extra warmte te creëren. Hierdoor gebruik je logischerwijs je verwarming minder. Wat zorgt voor minder behoefte aan energie. Schaf een lichtkoepel aan en je weet in ieder geval zeker dat de energierekening omlaag gaat.

Top koepel

Gezondheidsvoordelen

Maar je profiteert ook van gezondheidsvoordelen. Want het extra licht in je woning is niet alleen goed voor een lagere energierekening. Het brengt ook een mooie dosis vitamine D met zich mee. En laat vitamine D nu net vereist zijn om gezond te kunnen leven. Het is dus helemaal niet verkeerd om meer zonlicht je huis binnen te laten komen. En daar kan een lichtkoepel je bij helpen. Maar een betere opname van vitamine D is niet het enige gezondheidsvoordeel. De luchtkwaliteit zal ook toenemen. Let er wel op dat je lichtkoepel in staat moet zijn om open te kunnen. Maar is dit mogelijk? Dan kan er schone lucht je woning binnenkomen. En dit zorgt ervoor dat je schonere en gezondere lucht in kunt ademen. 

Doe inspiratie op voor uw badkamertegels

Badkamertegels zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten, maten en looks; goed te begrijpen dus dat het maken van een keuze voor in uw badkamer niet eenvoudig is. Wij helpen u graag met de keuze voor een geschikte badkamer tegel. We hebben daarom speciaal voor u twee soorten badkamertegels uitgelicht. Benieuwd naar welke soorten dit zijn? U leest er meer over in het vervolg van dit blog.

Keramisch parket

Keramische badkamer tegels met een natuursteen look

Wanneer uw badkamertegels online bij Tegelmegashop.be bekijkt, vindt u natuurlijk onze categorie met daarin natuursteen tegels. Maar naast deze natuursteen tegels bieden wij ook keramische badkamertegels aan die een natuursteen look hebben. Deze tegels zijn van een ander materiaal, maar hebben die prachtige uitstraling van natuursteen. Het maakt in principe dus ook niet uit of u nu kiest voor keramische- of natuursteen badkamertegels. Wat wij u wel kunnen meegeven is dat keramische tegels een groot voordeel ten opzichte van natuursteen tegels. Keramische tegels zijn namelijk erg onderhoudsvriendelijke en duurzaam. Daarnaast zijn ze ook nog eens krasvrij, slijtvrij en zuurbestendig!

Visgraat

Visgraat tegels

Wat wij steeds vaker terug zien komen en ook erg mooi vinden zijn houtlook tegels in de badkamer. Deze houtlook tegels, ook wel keramisch parket genoemd, zijn gemaakt van keramiek en hebben de natuurlijke uitstraling van hout. Doordat ze van keramiek gemaakt zijn maakt dit ze ideaal voor het gebruik in uw badkamer. Ze nemen geen vocht op en zijn eenvoudig schoon te maken en te houden. Een tip van ons: Leg de houtlook tegels in een visgraat patroon. Op die manier creëert u een speels en vrolijk effect waar u keer op keer weer blij van wordt. Maak uw badkamer compleet en combineer dit alles met een mooi badkamer meubel, een trendy spiegel, een inloop douche met een glazen douchewand, een vrijstaand of back to wall bad en u bent verzekerd van succes!